Klubokawiarnia przywitała wiosenną aurę – temperatury rosną i smakosze szukają nowych, lekkich, orzeźwiających smaków. Wymiana doświadczeń po dwóch stronach baru, pomiędzy załogą i stałymi gośćmi lokalu, w prawie czteroletniej historii naszej Klubokawiarni zaowocowały ciekawym połączeniem smaku i przyjemności.

Dla tradycjonalistów serwujemy aromatyczne, lekkie zupy kremy – smaczne i co najważniejsze bez polepszaczy smaku. Na większy głód proponujemy mięsne dania jednogankowe inspirowane smakami ze świata w towarzystwie ryżu. Dla niezdecydowanych pozostają sałatki, kanapki i tortille w mięsnych i wegetariańskich opcjach.

 

Lunch Mokotów propozycje:

Opiekane tortille:

Vege rzeczywistość

kasza bulgur | cukinia | papryka | suszone pomidory |awokado | imbir | cynamon | chili

Hindi style

ryż jaśminowy | mielona pierś z kurczaka | cukinia | papryka | jogurt grecki |kurkuma | przyprawa garam masala | odrobina cukru

Sałatki:

Tu i Tam

pieczone, słodkie buraki | gruszka | ser kozi | rukola | karmelizowane orzechy włoskie | gęste balsamiko | oliwa

Vege Podróżnik

kasza kus kus w bulionie warzywnym | ser feta | ogórek | pomidor | rukola | prażone migdały | ocet winny | sos winegret

Północ południe

łosoś wędzony na zimno | jajo | gruszka| sałata| kapary |  gęste balsamiko | sos winegret

Na końcu świata 

kasza kus kus w bulionie warzywnym | kurczak opiekany w curry | Chutnay z ananasa, imbiru, cebulki i chilli | pomarańcza |zielone oliwki | sos winegret |ocet winny | kolendra | gęste balsamiko

 

Kanapki

… w chrupiącej ciepłej bułce

po prostu TUNA

tuńczyk | jajko | zielone oliwki | sos śmietanowy |  ogórek | zielony sos winegret

bollywood

kurczak opiekany w curry | hutnay z ananasa, imbiru, cebulki i chilli | pomarańcz | sos winegret | sałata | kolendra| sezam

Berneńskie alpy

kozi ser | gruszka | miodowa marynata | sałata | prażone płatki migdałowe

Vege z hummusem

hummus klasyczny | hummus buraczkowy | świeży ogórek zielony | rukola | sos winegret

 

Dania jednogarnkowe podawane z ryżem i mini sałatką:

kurczak po baskijsku

danie inspirowane kuchnią z Kraju Basków. Kawałki kurczaka duszone są w sosie z pomidorów, papryki, cebuli, czosnku i oliwy

colombo

Aromatyczne ragout wieprzowe ze świeżym imbirem i specjalną mieszanką przypraw z Wysp Karaibskich

chili con carne

Tradycyjne teksańskie danie na bazie czerwonej fasoli i wołowiny. Łagodne lub na ostro – w zależności od Waszego życzenia. 

dahl Koko [vege]

Aromatyczne danie wegańskie na bazie czerwonej soczewicy i kokosa. 

dahl pruno [vege]

Danie wegetariańskie na bazie zielonej soczewicy, z cebulą, suszonymi śliwkami, morelami
oraz przyprawami korzennymi.

Pozostałe manu:

zupa krem podawana z chrupiącym chlebem.

 

Tam i z Powrotem Klubokawiarnia – tutaj zjesz smacznie każdego dnia.
Na większe głody proponujemy mięsne dania jednogankowe inspirowane smakami ze świata.