Klubokawiarnia przywitała jesienno-zimową aurę – temperatury maleją i smakosze szukają nowych, sytych, aromatycznych smaków. Wymiana doświadczeń po dwóch stronach baru, pomiędzy załogą i stałymi gośćmi lokalu, w prawie sześcoletniej historii naszej Klubokawiarni zaowocowały ciekawym połączeniem smaku i przyjemności.

Dla głodnych nowych smaków serwujemy rozmaite zaskakujące podniebienie sałatki i kanapki. Na większy głód proponujemy mięsne dania jednogankowe inspirowane smakami ze świata w towarzystwie ryżu. Dla niezdecydowanych pozostają sałatki, kanapki i tortille w mięsnych i wegetariańskich opcjach.

 

Lunch Mokotów propozycje:

Tortilla:

vege rzeczywistość

tortilla pszenna  | czerwona komosa ryżowa  | cukinia | papryka czerwona | awokado | suszone pomidory | imbir |  cynamon  | chilli | oliwa | podawane z salsą naszej roboty i sosem śmietanowym z czosnkiem i pietruszką

buritto z indyka

tortilla pszenna  | mielona pierś z indyka | ryż jaśminowy | pomidory | kukurydza | papryka czerwona | papryka żółta |a czerwona cebulka | kumin rzymski | pieprz cayenne | oliwa | podawane z salsą naszej roboty i sosem śmietanowym z czosnkiem i pietruszką

  • w obu tortillach dostępna jest również wersja bezglutenowa wraz z tortilla bezglutenową – podajemy wtedy farsz i tortille osobno ze względu na kruchość placka bezglutenowego

 

Kanapki

… w chrupiącej ciepłej bułce typu ciabatta 

droga na północ 

Łosoś wędzony na zimno | twarożek z przyprawami | kapary | prażone pestki dyni | rukola sos winegret

berneńskie alpy

kozi ser | gruszka | miodowa marynata | rukola | prażone pestki dyni

vege z hummusem (wege)

hummus klasyczny | hummus buraczkowy | świeży ogórek zielony | rukola i sałata | sos winegret

 

Dania jednogarnkowe podawane z ryżem i mini sałatką:

kurczak po baskijsku

danie inspirowane kuchnią z Kraju Basków. Kawałki kurczaka duszone są w sosie z pomidorów, papryki, cebuli, czosnku i oliwy

colombo

Aromatyczne ragout wieprzowe ze świeżym imbirem i specjalną mieszanką przypraw z Wysp Karaibskich

chili con carne

Tradycyjne teksańskie danie na bazie czerwonej fasoli i wołowiny. Łagodne lub na ostro – w zależności od Waszego życzenia. 

strogonow wołowy 

Delikatnie przyprawione paski wołowiny duszone z pieczarkami, cebulką, papryką, marchewką i ogórkami.

dahl Koko [vege]

Aromatyczne danie wegańskie na bazie czerwonej soczewicy i kokosa. 

dahl pruno [vege]

Danie wegetariańskie na bazie zielonej soczewicy, z cebulą, suszonymi śliwkami, morelami
oraz przyprawami korzennymi.

 

Tam i z Powrotem Klubokawiarnia – tutaj zjesz smacznie każdego dnia.
Na większe głody proponujemy mięsne dania jednogankowe inspirowane smakami ze świata.