Klubokawiarnia przywitała jesienno-zimową aurę – temperatury maleją i smakosze szukają nowych, sytych, aromatycznych smaków. Wymiana doświadczeń po dwóch stronach baru, pomiędzy załogą i stałymi gośćmi lokalu, w prawie sześcoletniej historii naszej Klubokawiarni zaowocowały ciekawym połączeniem smaku i przyjemności.

Dla głodnych nowych smaków serwujemy rozmaite zaskakujące podniebienie sałatki i kanapki. Na większy głód proponujemy mięsne dania jednogankowe inspirowane smakami ze świata w towarzystwie ryżu. Dla niezdecydowanych pozostają sałatki, kanapki i tortille w mięsnych i wegetariańskich opcjach.

 

Lunch Mokotów propozycje:

 

Sałatki:

tu i Tam

słodkie, gotowane buraki | gruszka | ser kozi | rukola | karmelizowane orzechy włoskie | gęste balsamiko | oliwa

wegetariański / vege podróżnik (wege)

kasza kus kus w bulionie warzywnym | ser feta lub suszone pomidory w oliwie | zielone oliwki |świeży ogórek | pomidor | rukola | prażone pestki dyni | sos winegret | gęste balsamiko

Zimowy koniec świata 

kasza kus kus w bulionie warzywnym | kurczak opiekany w curry | marynowana dynia | imbir | chili | pomarańcza | zielone oliwki | sos winegret | sezam | gęste balsamiko

Kanapki

… w chrupiącej ciepłej bułce typu ciabatta 

zimowy NY

tuńczyk | jajko | majonez | zielone oliwki | rukola | zielony ogórek sos winegret

pomarańczowa rewolucja

kurczak opiekany w curry | marynowana dynia | imbir | chili | rukola | pomarańcz | sezam | sos winegret 

berneńskie alpy

kozi ser | gruszka | miodowa marynata | rukola | prażone pestki dyni

vege z hummusem (wege)

hummus klasyczny | hummus buraczkowy | świeży ogórek zielony | sałata | sos winegret

 

Dania jednogarnkowe podawane z ryżem i mini sałatką:

kurczak po baskijsku

danie inspirowane kuchnią z Kraju Basków. Kawałki kurczaka duszone są w sosie z pomidorów, papryki, cebuli, czosnku i oliwy

colombo

Aromatyczne ragout wieprzowe ze świeżym imbirem i specjalną mieszanką przypraw z Wysp Karaibskich

chili con carne

Tradycyjne teksańskie danie na bazie czerwonej fasoli i wołowiny. Łagodne lub na ostro – w zależności od Waszego życzenia. 

dahl Koko [vege]

Aromatyczne danie wegańskie na bazie czerwonej soczewicy i kokosa. 

dahl pruno [vege]

Danie wegetariańskie na bazie zielonej soczewicy, z cebulą, suszonymi śliwkami, morelami
oraz przyprawami korzennymi.

 

Tam i z Powrotem Klubokawiarnia – tutaj zjesz smacznie każdego dnia.
Na większe głody proponujemy mięsne dania jednogankowe inspirowane smakami ze świata.