Klubokawiarnia przywitała wiosenną aurę – temperatury rosną i smakosze szukają nowych, lekkich, orzeźwiających smaków. Wymiana doświadczeń po dwóch stronach baru, pomiędzy załogą i stałymi gośćmi lokalu, w prawie czteroletniej historii naszej Klubokawiarni zaowocowały ciekawym połączeniem smaku i przyjemności.

Dla tradycjonalistów serwujemy aromatyczne, lekkie zupy kremy – smaczne i co najważniejsze bez polepszaczy smaku. Na większy głód proponujemy mięsne dania jednogankowe inspirowane smakami ze świata w towarzystwie ryżu. Dla niezdecydowanych pozostają sałatki, kanapki i tortille w mięsnych i wegetariańskich opcjach.

 

Lunch Mokotów propozycje:

Opiekane tortille:

vege rzeczywistość (wege)

kasza bulgur | cukinia | papryka | suszone pomidory |awokado | imbir | cynamon | chili | tortilla pszenna 

buritto z indyka

ryż jaśminowy | mielona pierś z indyka | papryka czerwona i żółta | pomidory | kukurydza | czerwona cebulka | pieprz cayenne | kumin rzymski  | sól | oliwa z oliwek | tortilla pszenna 

Sałatki:

tu i Tam

słodkie, gotowane buraki | gruszka | ser kozi | rukola | karmelizowane orzechy włoskie | gęste balsamiko | oliwa

wegetariański / vege podróżnik (wege)

kasza kus kus w bulionie warzywnym | ser feta lub suszone pomidory w oliwie | zielone oliwki |świeży ogórek | pomidor | rukola | prażone pestki dyni | sos winegret | gęste balsamiko

tuńczyk w sałacie

sałata | tuńczyk | jajko | kapary | gruszka | rukola | prażone pestki dyni | sos winegret | oliwa | gęste balsamiko | sól i pieprz | podawane z ćwiartką cytryny i kromka ciemnego chleba 

na końcu świata 

kasza kus kus w bulionie warzywnym | kurczak opiekany w curry | chutney (ananas, imbir, cebulka, chili) | pomarańcza | zielone oliwki | sos winegret | sezam | kolendra | gęste balsamiko

wiosna forever (wege)

sałata | rukola | cykoria | kapary | zielony ogórek | pomidor | rzodkiewka | sos winegret | oliwa | sól i pieprz | prażone pestki dyni | pestki słonecznika | gęste balsamiko

 

 

 

Kanapki

… w chrupiącej ciepłej bułce

po prostu TUNA

tuńczyk | jajko | sos śmietanowy | zielone oliwki | sałata | zielony ogórek sos winegret

bollywood

kurczak opiekany w curry | chutney (ananas, imbir, cebulka, chili) | sałata  | kolendra | pomarańcz | sezam | sos winegret 

berneńskie alpy

kozi ser | gruszka | miodowa marynata | rukola | prażone płatki migdałowe

vege z hummusem (wege)

hummus klasyczny | hummus buraczkowy | świeży ogórek zielony | sałata | sos winegret

 

Dania jednogarnkowe podawane z ryżem i mini sałatką:

kurczak po baskijsku

danie inspirowane kuchnią z Kraju Basków. Kawałki kurczaka duszone są w sosie z pomidorów, papryki, cebuli, czosnku i oliwy

colombo

Aromatyczne ragout wieprzowe ze świeżym imbirem i specjalną mieszanką przypraw z Wysp Karaibskich

chili con carne

Tradycyjne teksańskie danie na bazie czerwonej fasoli i wołowiny. Łagodne lub na ostro – w zależności od Waszego życzenia. 

dahl Koko [vege]

Aromatyczne danie wegańskie na bazie czerwonej soczewicy i kokosa. 

dahl pruno [vege]

Danie wegetariańskie na bazie zielonej soczewicy, z cebulą, suszonymi śliwkami, morelami
oraz przyprawami korzennymi.

 

Tam i z Powrotem Klubokawiarnia – tutaj zjesz smacznie każdego dnia.
Na większe głody proponujemy mięsne dania jednogankowe inspirowane smakami ze świata.