Klubokawiarnia przywitała jesienno-zimową aurę – temperatury maleją i smakosze szukają nowych, sytych, aromatycznych smaków. Wymiana doświadczeń po dwóch stronach baru, pomiędzy załogą i stałymi gośćmi lokalu, w prawie sześcoletniej historii naszej Klubokawiarni zaowocowały ciekawym połączeniem smaku i przyjemności.
Dla głodnych nowych smaków serwujemy rozmaite zaskakujące podniebienie sałatki i kanapki. Na większy głód proponujemy mięsne dania jednogankowe inspirowane smakami ze świata w towarzystwie ryżu. Dla niezdecydowanych pozostają sałatki, kanapki i tortille w mięsnych i wegetariańskich opcjach.
Lunch Mokotów propozycje:
Sałatki:
tu i Tam
słodkie, gotowane buraki | gruszka | ser kozi | rukola | karmelizowane orzechy włoskie | gęste balsamiko | oliwa
wegetariański / vege podróżnik (wege)
kasza kus kus w bulionie warzywnym | ser feta lub suszone pomidory w oliwie | zielone oliwki |świeży ogórek | pomidor | rukola | prażone pestki dyni | sos winegret | gęste balsamiko
Zimowy koniec świata
kasza kus kus w bulionie warzywnym | kurczak opiekany w curry | marynowana dynia | imbir | chili | pomarańcza | zielone oliwki | sos winegret | sezam | gęste balsamiko
Kanapki
… w chrupiącej ciepłej bułce typu ciabatta
zimowy NY
tuńczyk | jajko | majonez | zielone oliwki | rukola | zielony ogórek | sos winegret
pomarańczowa rewolucja
kurczak opiekany w curry | marynowana dynia | imbir | chili | rukola | pomarańcz | sezam | sos winegret
berneńskie alpy
kozi ser | gruszka | miodowa marynata | rukola | prażone pestki dyni
vege z hummusem (wege)
hummus klasyczny | hummus buraczkowy | świeży ogórek zielony | sałata | sos winegret
Dania jednogarnkowe podawane z ryżem i mini sałatką:
kurczak po baskijsku
danie inspirowane kuchnią z Kraju Basków. Kawałki kurczaka duszone są w sosie z pomidorów, papryki, cebuli, czosnku i oliwy
colombo
Aromatyczne ragout wieprzowe ze świeżym imbirem i specjalną mieszanką przypraw z Wysp Karaibskich
chili con carne
Tradycyjne teksańskie danie na bazie czerwonej fasoli i wołowiny. Łagodne lub na ostro – w zależności od Waszego życzenia.
dahl Koko [vege]
Aromatyczne danie wegańskie na bazie czerwonej soczewicy i kokosa.
dahl pruno [vege]
Danie wegetariańskie na bazie zielonej soczewicy, z cebulą, suszonymi śliwkami, morelami
oraz przyprawami korzennymi.